Verzekeraars en vergoedingen

Soms wordt therapie vergoed

Een ongelukkig stel op de bank

Relatietherapie

Relatietherapie wordt door verzekeraars meestal niet vergoed. Over relatietherapie sessies wordt 21% btw berekend. Als je vragen hebt rondom de mogelijkheden voor vergoeding van relatietherapie dan kun je het beste even contact opnemen door te bellen naar 0617072469 of te mailen via het formulier onderaan de pagina. 

Individuele therapie

Een stel druk bezig met werk
Een lachend stel

Mediation

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering afgesloten, informeer dan bij uw verzekeraar of deze mediation vergoedt.

SCAG

Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan eisen die in het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) worden gesteld. Ook onze/mijn praktijk voldoet aan deze eisen. Graag leg ik kort uit wat dit betekent. 
Contact: www.scag.nl
 Het kan voorkomen dat u als cliënt van onze/mijn praktijk een klacht heeft over de geboden zorg. Onze/mijn voorkeur gaat ernaar uit dat u deze klacht rechtstreeks met ons / mij bespreekt. Mocht u dat om welke reden dan ook niet prettig vinden, dan bied ik u aan om gratis gebruik te maken van een onafhankelijke klachtenfunctionaris.
 
 
Belangrijker dan de bemiddeling van de klachtenfunctionaris is de inzet, het nemen van verantwoordelijkheden het vermogen van de zorgaanbieder een klacht op te lossen (met ondersteuning van de klachtenfunctionaris)Bovendien staat het u vrij – indien de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet tot het door u gewenste resultaat leidt – u te wenden tot de onafhankelijke en door het ministerie van VWS erkende geschilleninstantie KlachtenPortaal Zorg (KPZ). Dit kan alleen na het doorlopen van het eerste traject En het oordeel van de zorgaanbieder. Met ingang van (startdatum wkkgz-registratie) 2017 is onze/mijn praktijk bij KlachtenPortaal Zorg aangesloten. De geschilleninstantie KPZ is gemachtigd om bindende adviezen uit te brengen om zo tot een schikking tussen de partijen te komen. Eventueel kan ook een schadeclaim worden toegekend.     
Een stel met ruzie
Portret van Fenneke

Over Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten. 

ECP keurmerk

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit.

NAP geregistreerd

De Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) werd op 23 mei 1997 in Zwolle opgericht op instigatie van de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP) te Wenen. 

VIT geregistreerd

De Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) is een beroepsvereniging voor therapeuten die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg. 

Locatie in amsterdam

Locatie in het centrum

Een fijne plek waar de cliënt zich thuis voelt heb ik altijd belangrijk gevonden.  Een gezellige woonkamer-sfeer met een lekker kopje koffie of thee maakt het werken aan jezelf en aan je relatie een stuk makkelijker en prettiger. 

Fenneke vind ik een fijne psychotherapeute, met een nuchtere kijk op de wereld. Ze weet de juiste vragen te stellen, ze heeft me ook best wel vaak aan het huilen gebracht. maar dat luchtte enorm op en ik voelde me dan ook weer een stuk lichter daarna. Ik ben wekelijks 5 maanden in therapie geweest. Ze heeft me geholpen met knopen door te hakken en nieuwe wegen in te slaan. Dank je Fenneke 

R. B.

65 jaar

Fenneke staat voor haar persoonlijke aanpak. Ze is een prettige en professionele persoonlijkheid. Ze stelde mij erg op mijn gemak. Ik voelde me thuis in de praktijk en ik heb alleen maar goede ervaringen opgedaan. En… ik ben van mijn klachten af! Al na 1 sessie had ik succes. Ik hou het nog steeds vol. Ik kan weer genieten omdat ik de grip op mezelf terug heb.

E. J.

35 jaar

Artikelen

Adresgegevens

Relatietherapie Amsterdam wordt gegeven in een prachtig pand aan de Eeghenstraat in Oud Zuid.