Relatietherapie Amsterdam

Wanneer je er samen echt niet meer uit komt...

Waarom relatietherapie?

Heb jij het gevoel dat je iets mist in je relatie?
Durf je niet alles te zeggen tegen je partner?
Ben je bang voor de reactie van de ander?
Staat seks op een laag pitje?
Heb jij geheimen voor je partner of hij voor jou?
Hebben jullie weinig tijd voor elkaar en doen jullie weinig leuke dingen samen?
Ben je altijd druk met de kinderen?
 
Herken jij jezelf in bovenstaande vragen dan is het heel goed mogelijk dat er in de communicatie tussen jou en je partner het nodige ontbreekt.
Een ongelukkig stel op de bank
Portret van Fenneke

Over Fenneke Staman

In mijn 25 jaar als therapeut heb ik gemerkt dat relatieproblemen ontstaan door onduidelijke onderlinge communicatie. Meestal gaan de onenigheden steeds over hetzelfde zonder dat duidelijk wordt waar het nu echt om draait. Daarom zorg ik er bij iedere sessie voor dat er open en helder gecommuniceerd wordt. Iedereen krijgt de ruimte om iets te zeggen maar ook om gehoord te worden. 

Ik gebruik hierbij diverse technieken die bij elk stel anders zullen zijn. Deze focussen op zowel onderlinge communicatie als individuele zelfreflectie. Cliënten beschrijven me hierin als “streng maar rechtvaardig”. Het is namelijk belangrijk dat alle gevoelens die eerder niet uitgesproken werden nu helder op tafel komen. Dit kan eng zijn, maar de stellen die bereid zijn dit te doen komen bij mijn praktijk sterker weg dan dat ze kwamen. 

Een lachend stel

Hoe ga ik te werk?

Relatietherapie sessies duren anderhalf uur. We beginnen eerst met een intake gesprek. In dat gesprek worden veel vragen gesteld en wordt al snel helder waar de knelpunten liggen.

Bij de volgende sessies onderzoeken we de issues die beide partners ervaren. Deze worden uitgediept en er wordt geoefend met nieuwe manieren van communiceren. 

Wanneer er oude patronen spelen uit je opvoeding, die de relatie ernstig beïnvloeden, is het aan te bevelen wat meer de diepte in te duiken om helder te krijgen hoe die patronen doorwerken in je relatie.

De mogelijkheid om je eigen patronen uit te diepen kan ook in een individuele sessie.

Voorbeeld casus

Jan komt in therapie, hij snapt er niets meer van. Ineens zegt zijn vrouw  Janneke dat ze wil scheiden. Hij weet niet hoe hij het heeft. Het ging toch allemaal goed? En hij wil haar helemaal niet kwijt.
Zijn vrouw komt mee en vertelt dat ze vaak heeft aangegeven dat ze niet tevreden is maar dat hij dat wegwuift en er niet serieus op ingaat. Ze heeft het opgegeven om de dingen te benoemen, hij luistert toch niet. Ondertussen groeit de spanning tussen hen, en hij heeft niets in de gaten. Bij haar is de onvrede gaan vreten van binnen. Ze is het zat.
Nadat in therapie alles is besproken zijn deze twee mensen bij elkaar gebleven. Ze luisteren naar elkaar en hebben begrip voor elkaars standpunten.
Een stel met ruzie

ECP keurmerk

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit.

NAP geregistreerd

De Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) werd op 23 mei 1997 in Zwolle opgericht op instigatie van de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP) te Wenen. 

VIT geregistreerd

De Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) is een beroepsvereniging voor therapeuten die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg. 

Locatie in amsterdam

Locatie in het centrum

Een fijne plek waar de cliënt zich thuis voelt heb ik altijd belangrijk gevonden.  Een gezellige woonkamer-sfeer met een lekker kopje koffie of thee maakt het werken aan jezelf en aan je relatie een stuk makkelijker en prettiger. 

Fenneke vind ik een fijne psychotherapeute, met een nuchtere kijk op de wereld. Ze weet de juiste vragen te stellen, ze heeft me ook best wel vaak aan het huilen gebracht. maar dat luchtte enorm op en ik voelde me dan ook weer een stuk lichter daarna. Ik ben wekelijks 5 maanden in therapie geweest. Ze heeft me geholpen met knopen door te hakken en nieuwe wegen in te slaan. Dank je Fenneke 

R. B.

65 jaar

Fenneke staat voor haar persoonlijke aanpak. Ze is een prettige en professionele persoonlijkheid. Ze stelde mij erg op mijn gemak. Ik voelde me thuis in de praktijk en ik heb alleen maar goede ervaringen opgedaan. En… ik ben van mijn klachten af! Al na 1 sessie had ik succes. Ik hou het nog steeds vol. Ik kan weer genieten omdat ik de grip op mezelf terug heb.

E. J.

35 jaar

Fenneke is wat je noemt een pittige tante. Ze is slim, doortastend en windt er geen doekjes om. Ze kan ook heel wat hebben en heeft humor, goddank. Ons huwelijk had behoorlijk wat te lijden onder van alles en nog wat, maar door onze gesprekken met Fenneke zijn we elkaar veel beter gaan begrijpen en verstaan. We kunnen nu ook – in tijden van nood – verwijzen naar de sessies, dat scheelt een slok op een borrel. We herkennen onze persoonlijke valkuilen vele malen sneller dan voorheen. Binnen ons huwelijk zijn we weer twee op zichzelf staande individuen geworden, en parodoxaal genoeg zijn we daarmee dichter bij elkaar gekomen. Kortom; elke cent waard.

F.

Een stel druk bezig met werk

Vergoeding bij verzekeraars

Als je vragen hebt rondom de mogelijkheden voor vergoeding van relatietherapie dan kun je het beste even contact opnemen door te bellen naar 0617072469 of te mailen via het formulier onderaan de pagina. 

Artikelen

Adresgegevens

Relatietherapie Amsterdam wordt gegeven in een prachtig pand aan de Eeghenstraat in Oud Zuid.