Relatie Mediation

Samen uit een conflict komen

Een ongelukkig stel op de bank

Waarom relatie mediation?

Conflicten zijn er tussen ouders en kinderen, tussen de kinderen onderling of tussen verschillende families.

Ook tijdens echtscheidingen ontstaan er talloze problemen. Ook de strijd die via de kinderen wordt gespeeld ruikt meestal niet zo fris. De emoties lopen hoog op, net zoals de frustraties. In een machtsstrijd worden de meest nare dingen over elkaar gezegd.

Mediation kan in al deze gevallen zorgen dat er een situatie ontstaat waarin partijen elkaar wel proberen te begrijpen. 

Conflicten

Conflicten brengen stress en allerlei emoties met zich mee. We voelen ons benadeeld, onbegrepen of gekwetst. Het communiceren van en met deze emoties gaat vaak moeizaam en voordat je het weet zit je muurvast in een netelige kwestie. Zo zijn er conflicten in relaties, op het werk, in de buurt, met de overheid en in families.

Een stel druk bezig met werk
Een gelukkig stel

Hoe ga ik te werk?

Ik heb de opleiding tot MFN-mediator gevolgd en afgerond. Dit om mediation in te kunnen zetten in familiaire situaties.

Ook hier is er eerst weer een intakegesprek met alle partijen samen. Ik heb veel ervaring in het werken met gezinsproblematiek. Conflicten tussen ouders en kinderen, tussen kinderen onderling, problemen met erfenissen, een ouderschapsplan maken. Voor elk probleem is er een oplossing.

Voorbeeld casus?

Jan komt in therapie, hij snapt er niets meer van. Ineens zegt zijn vrouw  Janneke dat ze wil scheiden. Hij weet niet hoe hij het heeft. Het ging toch allemaal goed? En hij wil haar helemaal niet kwijt.
Zijn vrouw komt mee en vertelt dat ze vaak heeft aangegeven dat ze niet tevreden is maar dat hij dat wegwuift en er niet serieus op ingaat. Ze heeft het opgegeven om de dingen te benoemen, hij luistert toch niet. Ondertussen groeit de spanning tussen hen, en hij heeft niets in de gaten. Bij haar is de onvrede gaan vreten van binnen. Ze is het zat.
Nadat in therapie alles is besproken zijn deze twee mensen bij elkaar gebleven. Ze luisteren naar elkaar en hebben begrip voor elkaars standpunten.
samen sporten
Portret van Fenneke

Over Fenneke Staman

Wat ik in mijn praktijk beoog is weer op zoek te gaan naar de oorspronkelijke emotie waardoor alle klachten zijn begonnen. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die allen tot doel hebben het onbewuste bewust te maken. Alleen als de kern van een conflict in jezelf is opgelost verdwijnen klachten. 

ECP keurmerk

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit.

NAP geregistreerd

De Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) werd op 23 mei 1997 in Zwolle opgericht op instigatie van de Europese Associatie voor Psychotherapie (EAP) te Wenen. 

VIT geregistreerd

De Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) is een beroepsvereniging voor therapeuten die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg. 

Locatie in amsterdam

Locatie in het centrum

Een fijne plek waar de cliënt zich thuis voelt heb ik altijd belangrijk gevonden.  Een gezellige woonkamer-sfeer met een lekker kopje koffie of thee maakt het werken aan jezelf en aan je relatie een stuk makkelijker en prettiger. 

Fenneke vind ik een fijne psychotherapeute, met een nuchtere kijk op de wereld. Ze weet de juiste vragen te stellen, ze heeft me ook best wel vaak aan het huilen gebracht. maar dat luchtte enorm op en ik voelde me dan ook weer een stuk lichter daarna. Ik ben wekelijks 5 maanden in therapie geweest. Ze heeft me geholpen met knopen door te hakken en nieuwe wegen in te slaan. Dank je Fenneke 

R. B.

65 jaar

Fenneke staat voor haar persoonlijke aanpak. Ze is een prettige en professionele persoonlijkheid. Ze stelde mij erg op mijn gemak. Ik voelde me thuis in de praktijk en ik heb alleen maar goede ervaringen opgedaan. En… ik ben van mijn klachten af! Al na 1 sessie had ik succes. Ik hou het nog steeds vol. Ik kan weer genieten omdat ik de grip op mezelf terug heb.

E. J.

35 jaar

Fenneke is wat je noemt een pittige tante. Ze is slim, doortastend en windt er geen doekjes om. Ze kan ook heel wat hebben en heeft humor, goddank. Ons huwelijk had behoorlijk wat te lijden onder van alles en nog wat, maar door onze gesprekken met Fenneke zijn we elkaar veel beter gaan begrijpen en verstaan. We kunnen nu ook – in tijden van nood – verwijzen naar de sessies, dat scheelt een slok op een borrel. We herkennen onze persoonlijke valkuilen vele malen sneller dan voorheen. Binnen ons huwelijk zijn we weer twee op zichzelf staande individuen geworden, en parodoxaal genoeg zijn we daarmee dichter bij elkaar gekomen. Kortom; elke cent waard.

F.

Artikelen

Adresgegevens

Relatie mediation wordt gegeven in een prachtig pand aan de Eeghenstraat in Oud Zuid.